25

Ученици от ПГЛП „Райна Княгиня“ правят прически и маникюр благотворително за Гого

Благотворителен базар в помощ на малкия Геогри, които води тежка битка на здравето си, организира хасковското  ПГЛП „Райна Княгиня“ на 28 и 29 юни. 

Учениците ще предлагат изработени от тях изделия и  сувенири, както и направа на маникюр и прически.Тези, които нямат възможност да се възползват от услуга на място, ще получат талонче  в периода 1 – 14 юли 2022 г. в гимназията.

Базарът ще бъде разположен на площад Общински, източно от магазин DM от 10:00 до 17:00 часа на 28 и 29 юни 2022 година. 

В гимназията  се проведе седмица на отворените врати в периода от 20 до 24 юни.  

По нетрадиционен и забавен начин седмокласниците от основните училища в община Хасково се запознаха с професиите и специалностите, които се изучават в гимназията – „Конструиране и моделиране на облекло от текстил“, „Производство на облекло от текстил“ и „Фризьорство“. Имаха възможност да разгледат учебно-производствените работилници и сами да изработят сувенир, дребно изделие или прическа, напътствани от гимназистите. 

Освен това участваха в занимателен урок – викторина, където трябваше да разпознаят героите и произведенията, включени в учебната програма за 7. клас. 

Участниците в театрален клуб „Дрънкулки“ към ПГЛП „Райна Княгиня“ сами облякоха героите и търсеха техните най-подхоядящи реплики.

Резултатът беше приповдигнато настроение и много усмивки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?