112

Ученици и кметът засадиха 20 фиданки в алея „Европа“ в Хасково СНИМКИ

Децата на Хасково засадиха 20 фиданки в парка в кв. „Куба“ за Деня на Европа - 9 май, и 20 г. от историческото най-голямо разширяване на ЕС на изток след края на Студената война. 

Кметът Станислав Дечев благодари на всички ученици и учители, които за втора поредна година подкрепят инициативата на местната администрация и Областен информационен център за засаждане на дървета и създаване на новата алея „Европа“.  

„Всички засадени миналата година дървета оцеляха, здрави са и растат. Това означава, че са устойчиви, което е препратка към днешния Ден на Европа. Да продължи да бъде устойчив Съюзът, в който всички живеем и имаме възможност да се развиваме“, каза кметът Станислав Дечев. 

 

Градоначалникът, зам.-кметът Динко Тенев, управителят на ОИЦ Хасково Евгени Консулов, секретарят на Община Хасково Пламен Лечев се включиха в акцията и помогнаха на децата да засадят нови 20 копривки в парка в кв. „Куба“. 

От Общината поднесоха своите искрени благодарности към възпитаниците и учителите на ОУ „Св. Климент Охридски“, Спортно училище „Стефан Караджа“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, СУ „Васил Левски“, ФСГ „Атанас Буров“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Св. Иван Рилски“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГЛП „Райна Княгиня“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ПГТ „Александър Паскалев“, ОУ „Никола Й. Вапцаров“, ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Ботев“ от с. Долно Големанци.  

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?