Следвайте ни

Учебната година започна, да е успешна!

viber icon

Тържествено, с националния химн имного настроение започна новата учебна година в Хасково. Най- вълнуващ бе денят за първолаците и техните родители. 

154 първокласници в 6 паралелки посрещна най -голямото общообразователно училище в Хасково- "Св. Иван Рилски". В него учат 1050 ученици, а тази година школото е празнува 150 години от създаването. 

 “Всички пристъпваме  със страхопочитание  в този храм на знанието наречен училище , защото тук освен че децата научават буквите и тръгват по пътя на знаието получават и първите си житейски уроци.Тук започват силни приятелства, някои от които за цял живот", каза в словото си кметът Добри Беливанов. Той влезе във всеки първи клас и децата  успех, да слушат учителите си и да бъдат прилежни ученици.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе гост на официалното откриване на Новата учебна година в СУ "Васил Левски", което тази година посрещна 104 първокласници и ще отбележи своят 104-годишнина. "Скъпи деца, Вашите родители са избрали да учите в едно най-престижните училища в Хасково и областта. И това е така не само заради слънчевите класни стаи, но и заради любовта в очи на Вашите учители", каза той на първолаците. Областният уважи и откриването на учебната година в ПМГ“Акад.Боян Петканчин“,чийто възпитаник е.  
„Днес е първият празничен ден от Новата учебна година. Но повярвайте ми, тук не само първият учебен ден оставя спомени. Ако обичате това училище, всеки ден ще бъде интересен и важен за Вас“, увери Станислав Дечев.

Училищният праг в хасковската ПГДС  "Цар Иван Асен II“ прекрачиха 130 осмокласници. Те ще учат по специалностите системно програмиране, строителство и архитектура, мебелно производство, горско и ловно стопанство, парково строителство и озеленяване, Недвижими имоти.

Директорът на гимназията Маргарита Топалова поздрави всички ученици, учители и родители като им пожела съзидателна и мъдра учебна година.​

Гимназията е с обновени класни стаи​.

Заместник- областният управител д-р Стефка Здравкова бе гост на празничната церемония в Езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“.
Тя пожела на учениците нови емоции, приятелства и здраве, упоритост и воля, а там, където не достигат и малко късмет. „На Вас родители Ви пожелавам да бъдете търпеливи и добрият пример за децата си. А Вие учители, бъдете благословени за труда си и продължавайте все така с любов да обучавате и възпитавате децата ни“, заяви д-р Стефка Здравкова.     

С благотворителна кауза започна годината в ОУ  „Любен Каравелов”, което се включи и тази година в кампанията „Подари надежда вместо цвете” В училището бяха  поставени специални кутии за дарения. Колективът бе  призовал  всички свои ученици и техните родители да дарят за благотворителна кауза средствата, с които биха купили цветя за първия учебен ден.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?