Следвайте ни

Учебната година присъствена при над 50 % ваксинирани учители 

viber icon

Важно е повече от 50 % от учителите да са ваксинирани, за да стартираме учебната година присъствено. Проведени срещи с директорите на учебни заведения и детски градини в област Хасково.  Те са уведомени за плана за ваксинация и вече са постъпили първите заявки. Това съобщи Иван Панайотов от РУО на МОН на днешното заседание на Областния  кризисен щаб за борба с Ковид-19. На него бе обсъден Национален оперативен план за справяне с пандемията SARS-Cov-20.

В зависимост от регистрираната 14-дневна заболеваемост на 100 000 души от населението могат да се определят 4 нива на очаквана заболеваемост и именно на тази  база е изготвена прогноза за необходимия брой легла в хода на епидемичния процес. При I ниво на заболеваемост  лицата с положителен тест да се приемат в Инфекциозно отделение на МБАЛ- Хасково до неговото запълване. Тази централизация и липсата на прехвърляне от едно лечебно заведение в друго ще улеснят медицинските екипи, коментираха специалистите на заседанието.

Проблем остава ниският ваксинационен обхват, алармира д-р Снежана Иванова от РЗИ-Хасково. Тя препоръчва повече хора да се ваксинират, тъй като ваксината е превенция срещу коронавирусната инфекция и болестта ще протече по-леко при евентуална заболеваемост  на лице, което вече се е имунизирало. Хората, които са прекарали Ковид-19, могат да се ваксинират още след третия месец след излекуването, уточниха медиците. В област Хасково е регистриран един случай на Делта вариант до момента. Благодарение  на това, че лицето е било ваксинирано, вирусът е протекъл много по-леко, добави д-р Димитрова. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иеан

Иеан

27.07.2021 | 07:45

Какви проценти, нали е доброволно? Как така ще се натискат и изнудват учители? Та това е ваксина в експериментална фаза, производителите си го пишат на листовката! Какви нареждания изпълнявате вие от рзи и рио?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?