Следвайте ни

Учебна евакуация проведоха пожарникарите в Детска градина "Незабравка"

Детските учителки трябва да внимават при пожар, някое от децата да не се скрие в шкаф

viber icon
ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Децата от Детска градина "Незабравка" гасиха учебен огън в двора на забавачката днес. Учебна евакуация и демонстрации проведоха тази сутрин хасковските пожарникари в Детска градина №3, сграда “Незабравка” на улица “Добруджа”. Децата в забавачката са 105. Днешната инициатива се проведе във връзка със “Седмица на пожарна безопасност”. А в края на учебната тревога децата се забавляваха като пръскаха с пожарникарския маркуч по вече загасения от огнеборците огън.

След като малчуганите бяха изведени на двора, пожарникарите запалиха огън и показаха на децата как се гаси – с пожарогасител в основата на пламъците. Повечето деца посрещнаха демонстрациите с ръкопляскания, други се разплакаха и бяха успокоени от учителките и огнеборците, които заслужиха и благодарствено писмо от детската градина.


На персонала бе проведен инструктаж, в който учителките бяха предупредени, че при пожар след евакуацията на двора, децата трябва да бъдат преброени. Това се прави, за да се разбере дали някое дете не е останало вътре. Огнеборците предупредиха, че при пожар децата често се крият в дървени шкафове и ракли, защото си мислят, че там са в “къщичка” и са защитени. Това обаче не е така./Хасковска Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?