Следвайте ни

Участък от магистрала "Марица" затворен за ремонт

viber icon

Поради ремонт лявото платно /посока Свиленград/ на АМ „Марица“ е затворено и движението в отсечката се осъществява двупосочно в дясното платно. При преминаване през участъка скоростта поетапно намалява. Бъдете внимателни и шофирайте със съобразена скорост!

Ремонтът се извършва чрез полагане на високи насипи на три участъка между км 99+400 до км 101+700 на лявото платно на автомагистралата в посока Свиленград. По отсечката от 2,300 км вече са положени първите насипи от ломен камък в основата на пътя и се изграждат армонасипите. Предстои да бъдат положени още геомрежи, земна основа и нови асфалтови пластове. Проектът, който трябва да приключи най-късно до 31 декември 2020 г., предвижда да бъде също и с подобрено отводняване, нови пътни знаци, мантинели, шумна и пластична маркировка.

От пътната агенция уточниха пред областния управител, че участъкът от платното е построен през 80-те години на миналия век и за последно е обновяван през 1999 г. Оттогава досега на него са извършвани единствено частични ремонти на неравности по пътната настилка. 

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова инспектира превантивния ремонт в участъка от 99-ти до 101-ви км на АМ „Марица”.

Коментари (1)

Слави

Слави

29.09.2020 | 11:09

Кога е направиха и колко ремонта има вече.Европейско качество. Кои дялнаха паричките,а ние се друсаме все едно сме на междуселски път.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?