25

Турският тираджия, заловен с 402 хероин в матраци, остава в ареста  

64- годишният турски шофьор,  който бе заловен с  402 кг хероин остава в ареста. Пловдивският апелативен съд потвърди наложената от Окръжния съд в Хасково мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Шофьорът на тир бе задържан на 19 април, когато камионът му бе проверен на Капитан Андреево. Хероинът бе укрит в ленти, в матраци.  Дрогата се оценява на 16 727 377 лв.
Наркотикът е бил поставен в лентовидни пакети, които, са скрити вътре в спални матраци – така, че да имитират една обща конструкция с матрака по подобие на подматрачни рамки. След поставянето на лентовидните пакети с хероина, матраците са зашити и са опаковани фабрично в найлонови пликове. Според показанията на митническите служители, шевът и опаковането са изпълнени така, че да не пораждат съмнения за нарушена фабрична изработка и опаковка. 
Апелативните съдии отхвърлиха искането на адвоката на обвиняемия за промяна на взетата от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ в парична гаранция. Мотивите за това са, твърде ранния етап на разследване на случая и необходимостта от даване на време на  органите на досъдебното производство да извършат необходимите процесуално-следствени действия за установяване на обективната истина. Според българския Наказателен кодекс за престъплението, в което е обвинен шофьора, се  предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева. .

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?