Следвайте ни

Турски и български гражданин са загиналите в мелето на магистралата

viber icon

Установена е самоличността на двамата водачи на тежкотоварни камиони, които загинаха при верижната катастрофа тази сутрин, на автомагистрала „Марица“, при км 66-67, край  Харманли, съобщиха от прокуратурата. И двамата са били шофьори на товарни камиони с турска регистрация. Единият е турски гражданин, на 46 г. , другия е българин, на 62 г., също управлявал автомобил с турска регистрация. До момента е ясно, че на четири лица са причинени средни телесни увреждания, а още няколко имат по-леки наранявания. 

Както вече съобщихме, Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортното произшествие, в което са участвали 22 товарни автомобила. Разследването е възложено на екип   от четирима следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Хасково. 

Извършват се активни процесуално-следствени действия, като се изясняват причините за верижната катастрофа.  

Междувременно във фейсбук се появиха клипове на страшната катастрофа. Там турски шофьори  коментират, че причината на тежкия инцидент е конвоят, който е потеглил въпреки гъстата мъгла. Те твърдят, че  не са спали и въпреки това били принудени да тръгнат по  зеления коридор без да се вслушат в молбите им. Шофьорите обвиняват нашите власти и полицията за трагедията. 

Верижната катастрофа стана в 7 часа тази сутрин, когато от ГКПП "Капитан Андреево" тръгна поредната колона от 50 тира  по магистралата, конвоирана от полиция и автомобилната администрация.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?