Следвайте ни

Турчинът с античните монети остава в ареста 

viber icon

Турският гражданин, който пробва да подкупи митничар, за да не забележи 133-те антични златни и сребърни монети, които пренася, остава в ареста. Днес Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от хасковските магистрати. 

Мъжът е обвинен в корупционно престъпление и трафик на археологически обекти, след като на 21 т.м. предложил подкуп от 1500 евро на митнически служител на ГКПП „Капитан Андреево“. 

Апелативният съд прецени, че и без все още неизготвената експертиза на монетите, по делото има събрани достатъчно доказателства за това, че А. К. е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът не уважи представената от адвоката му декларация за предоставяне на жилище в България, където евентуално турският гражданин да отседне и да изчака съдебния процес. Магистратите приеха, че корупционното престъпление само по себе си е с изключително завишена обществена опасност, а подхвърлянето на монетите между шофьора и обвиняемия при митническата проверка, е индикация за опасност при по-лека мярка за неотклонение А. К. да извърши престъпление, както и да се опита да напусне страната.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намира обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав и защитника. Определението е окончателно.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?