25
Следвайте ни

Турчин пробва да прекара валута за 410 724 лева през границата 

viber icon

Недекларирана валута с левовата равностойност 410 724 лева откриха митничари на „Капитан Андреево“ при проверка на автобус, излизащ от страната.

Автобусът от Турция пристигнал на пункта около 22.30 часа, на път от Румъния.  Шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране.  По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязват, че един от пътниците се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети. При последвалия личен преглед на мъжа - турски гражданин  се установява, че в пакетите са укрити  210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. 

По бързо производство на Районната прокуратура  в  турският гражданин вече е осъден на 1 година и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Свиленград.  Определението на съда е окончателно.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?