Следвайте ни

Турчин крие тютюн в клетки с бойни петли и кокошки

viber icon

 220 кг тютюн за наргилe, скрити в клетки за птици, задържаха митничарите на "Капитан Андреево", съобщиха от агенция "Митници".

На пункта от Турция влязъл  товарен микробус марка „RENAULT TRAFIC“,  управляван от турски гражданин. Камионът пътувал за Австрия и  бил селектиран за щателна митническа проверка.  Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии  цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим. При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са  порода бойни индийски петли и кокошки. След отваряне на клетките митническите служители откриват, че в четири от клетките са укрити 120  пакета с по един килограм тютюн за наргиле.  Открити, в кашони поставени на рафтове на товарното отделение, са още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограм и 20 пакета по 0,500 кг.

Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура Хасково.

Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви  документи за тях.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?