25

Трудно се намира жилище под наем за под 300 лв. в Хасково 

Трудно може да  се намери прилично жилище под наем за по- малко от 300 лв. в Хасково, показа наша проверка из агенциите за недвижими имоти. Това важи както  за централните градски части, така и за кварталите. За 250 лв. може да се намери едностаен апартамент. Най- търсени обаче са двустайните и гарсониерите, които се отдават на една и съща цена независимо дали става въпрос за монолитно или панелно строителство.

300 лв. се искат за боксониера в центъра. За такъв  месечен наем може да се вземе гарсониера и двустайно жилище в кварталите.  Най- често се искат от 350 до 450 лв. за двустаен или тристаен апартамент. Хубавата новина е, че става въпрос за обзаведени и поддържани имоти, в които може да се влезе само с личния багаж. Повечето се отопляват с климатик, разполагат с  пералня и готварска печка, както и с обновени санитарни помещения. 

Има и доста по- високи наеми, срещу които се отдават  наистина луксозни и големи жилища. Така например за разкошна къща в  добър квартал на Хасково се искат 1500 лева. 

С поскъпването на жилищата и наемите скочиха. Имотът иска разходи, за да бъде в добро състояние. Освден това все повече са застрахованите. Собствениците изискват отдаденият имот да се стопанисва и поддържа добре, коментираха брокери на имоти.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Това наЕм ли е ...

Това наЕм ли е ...

12.02.2023 | 15:10

Ти за колко духаш ...

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?