Следвайте ни

Трио Soulmate открива Фестивала на изкуствата в Ивайловград

viber icon


Фестивалът на изкуствата „Бадемови приказки” ще бъде открит днес със специалното участие на балет „Mюзикхолен театър Пловдив” и трио Soulmate. Грациите ще се представят пред публиката от 20 ч. на площад “Тракия”.

На следващия ден ще има „Бадемови забавления” – песни, танци и игри с аниматор Алина. Малчуганите са поканени в детския център на открито „Детство мое” от 10 часа. Същият ден ще се проведе и концерт на клуб “Viva la musica” и камерна формация „Армира” към читалище „Пробуда 1914”. Музикалното събитие ще бъде посветено на норвежкия композитор Едвард Григ. Любителите на хубавата музика ще имат шанса да се насладят от 18 ч. на концерта. Той ще се проведе в малката зала на читалището. Във вторник ще бъде организирана артработилничка „Детска планета” с ръководител Христина Тонева. Малчуганите ще изработят украса и картички и ще рисуват картини по случай Празника на бадемите. Техните творби ще бъдат изложени също във фоайето на културната институция, а изработените изделия ще се използват в украсата на мероприятията по време на фестивала. Мъниците ще творят в детския център на открито „Детство мое”.

На 24 май е тържественото честване на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. В двора на училище “Христо Ботев” ще има дефиле на абитуриентите. Това са само част от проявите, подготвени от общината за своите жители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?