Следвайте ни

Три училища в Димитровград изпращат зрелостници днес

viber icon

Три училища в Димитровград днес изпращат своите зрелостници. Това са ПМГ „Иван Вазов”, която има 68 абитуриенти. Те ще се сбогуват от 13.30 ч. в двора на училището.Час по-рано от 12.30ч. също в двора на училището ще е тържеството на СУ „Любен Каравелов”,  където броят на зрелостниците е 47 ученици.

От 11.00 ч. е изпращането на завършващите 12. клас от Випуск 2021 на ПЕГ „Д-р Иван Богоров”. В понеделник, на 17 май от 11.30ч. Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” ще изпрати 40 свои дипломирали се зрелостници.

По традиция всеки един млад човек, които завършва, получава лично обръщение от кмета на общината Иво Димов под формата на папирус. Текстът в него гласи:

 СКЪПИ МЛАДИ ХОРА,

 С  годините  човек  добива  опита  и  мъдростта  от  него.

 Сега, когато започвате своя житейски път, устремени към покоряването на нови върхове и в търсенето на нови знания, ще стъпите на наученото в училище. Ще оцените търпението на Вашите учители и ще потърсите опора в натрупаното през годините на средното Ви образование. 

Изминалите години ще се превърнат и в безценен житейски урок, който ще Ви мотивира да продължавате да търсите лична и професионална реализация.

Не забравяйте, че сте част от обществото и имате и своите отговорности към него.

Когато поглеждате назад, нека това е, за да почерпите сили да продължите напред. Вашите решения ще определят съдбата и животът Ви. Направете така, че да изпитвате удовлетворение от постигнатото.

Следвайте мечтите си, бъдете взискателни към целите си и се радвайте на успеха!

Вие сте бъдещето на Димитровград и на България!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?