Следвайте ни

Три пожарни и тежка техника гасят депото за отпадъци в Хасково, няма опасност за населението

viber icon

Пожар избухна днес след обед на депото за строителни отпадъци край Хасково. На място веднага са изпратени три противопожарни автомобила, които не позволяват огънят да се разрасне. По разпореждане на заместник-кмета Динко Тенев е изпратена водоноска от община Хасково, както и вода за огнеборците. Служителите на КОРЗ и "Екопрогрес" съдействат на пожарникарите за по-бързото овладяване на огъня.

 

"Вероятно става въпрос за самозапалване, заради високите температури през последните дни", коментира заместник-кметът на Хасково Динко Тенев. "Въпреки че тук трябва да се изхвърлят само строителни отпадъци, много често някои граждани нарушават правилата и изхвърлят гуми, стъкла и други. Именно те са леснозапалими и се стига до подобни инциденти", каза още Тенев.

Предстои противопожарните експерти да установят конкретните причини за запалването. Община Хасково изпраща на място и тежка техника, която да подпомогне потушаването на пожара.  Няма опасност за града и хората. През цялата нощ на мястото на инцидента ще останат противопожарни екипи. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?