25

Тревога: След марихуаната, синтетичната дрога е най- предпочитана сред младежите 

Стотици видове са новите  видове наркотици, нови са и начините за употребата им и доставката от дилърите. Използват се всички платформи за зарибяване на децата. Това каза в Димитровград директорът на отдел „Борба с наркотрафика” на Агенция „Митници”  Стефан Бакалов. Днес там се проведе кампанията на Агенцията  „Не сте сами”, която има за цел да информира и предпази децата от дрогата. 

Българските младежи употребяват най- често марихуана, на второ място са синтетичните наркотици. Те отключват психични проблеми и тежки зависимости. Ако не обърнем внимание на децата си, бъдещето ни е под въпрос, каза още Бакалов. 

Той допълни, че след подобни кампании, които правят в различни градове, се случва деца да ги  изчакват,  за да споделят  проблеми и наблюдения. Насочваме ги съм центрове за работа с деца и МВР, каза Бакалов.  

Наред с усилията в борбата с наркотрафика, информирането на младежите за рисковете от употребата на наркотични вещества трябва да стане национална кауза, каза директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов. 

Стотици деца се включиха в инициативата днес. Подобни кампании трябва да са кауза за институциите, коментира кметът на Димитровград Иво Димов. 

Децата се забавляваха с известния  дует Торино и Пашата, както и Иван Тишев, който също подкрепи инициативата „Не сте сами срещу наркотиците“. 

Целта е  посланията да стигна до децата на достъпен за децата език. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?