Следвайте ни

Транспортната гимназия в Хасково е домакин на национално състезание

viber icon

Домакин на националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" е Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии (ПГТАТ) "Н. Й. Вапцаров". Надпреварата ще се проведе в Хасково на 19 и 20 т.м. 

Ще участват 9 отбора от професионални гимназии в направление транспорт от Южна България. Учениците ще се състезават в  шест практически задания.

През първия ден на училищния полигон умения ще демонстрират водачите на автомобили. Петчленна комисия ще определи най-добрия. Младите механици  ще се състезават за най-бърз и качествен демонтаж и монтаж на гуми, баланс на автомобилно колело.

В надпреварата за регулиране на автомобилен фар, смяна на четки на пусков стартер, монтаж и демонтаж на съединител , учениците ще демонстрират своите практически умения, бързина и съобразителност.

Едно от атрактивните състезания в ще е  областта на компютърната диагностика. За тази цел ще се използва специализиран софтуер и апаратура AUTEL MAXICOM за диагностика на автомобили.

Практическите   състезания  ще се провежда в автосервиза на гимназията на ​20 април от 9.00 до 14.00.часа.

Любителите на майсторско управление на автомобили могат да наблюдават надпреварата в понеделник - 19 април, от 15 часа, а на следващия ден от 9 до 13.30 ч. е демонстрация на умения от младите автомонтьори.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?