Следвайте ни

Тръгва ново дело за потопа в Бисер

viber icon

Разпоредително заседание по делото на наводнението в с. Бисер, което причини смъртта на 8 души преди 10 г., е насрочено в Районния съд в Харманли за 29 т.м. от 9.30 часа, съобщиха от съдебната палата.

Подсъдима по делото е бившият областен управител Ирина Узунова. Тя е обвинена, че не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия, организиране разработването на областен план за защита при бедствия, съвместно с централната и местната власт.

На 6 февруари 2011 г. се скъса стената на яз. Иваново. Придошлата вода уби 8 души и разруши над 50 къщи в селото.Месеци наред Узунова бе до хората в селото, за да координира действията по възстановяване на инфраструктурата.

През годините близки на жертвите и пострадалите заведоха искове срещу община Харманли, които спечелиха. Администрацията се видя принудена да тегли кредит в размер на 10 млн. лв., за да изплати присъдените обезщетения. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Бисер

Бисер

27.01.2021 | 20:47

Е и?Кой е виновен? Прехвърляха горещия картоф и на края при Узунова след 10г.от трагедията.Сега ще започнат отлагане на заседанията във времето и на края едно голямо нищо.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?