25

Тръгва делото за убийството на Йордан от Хасково, убиецът го няма 

Повече от година след смъртта на 23-годишния хасковлия Йордан Бозуков, убиецът му -Лютви Ахмед не е открит и задържан от властите. Той напусна страната веднага след катастрофата  по пътя Хасково- Димитровград на 20 март  миналата година и от тогава е в неизвестност. В трагичната нощ колата на 58-годишния мъж с двойно гражданство, в висока скорост помете тази на Йордан.  

Двойният гражданин на България и Турция е обявен за издирване от преди година, има и мярка  „Задържане“, но към настоящия момент издирвателните действия не са довели до задържане на лицето, става ясно от съобщение на съда. 

Утре, 13 юни, в Окръжния съд в Хасково е насрочено разпоредително заседание по делото. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, при управление на лек автомобил, в нарушение на правилата за движение. Издирваният е бил с 2,03 промила алкохол в кръвта. 

Припомняме, че камери заснеха жестоката катастрофа, а на записите се вижда как колата на издирвания се движи с висока скорост, забива се в тази на Йордан и спътниците му и буквално я размазва в стена. Спътниците на Йордан оцеляха, а той почина след 9 дни в кома.  

От съда съобщиха,  че ако подсъдимият не се яви в разпоредително заседание лично, съществува възможност производството по делото да бъде разгледано в негово отсъствие /задочно/, по реда на чл. 269 от НПК, с присъствието само на упълномощения от него адвокат.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?