25

Това магистрала ли е? Кратер, след кратер, трошат се коли 

Кошмарно пътуване със сериозни щети  имаше пловдивчанин по магистрала „Марица“. В участъка преди Свиленград, осеян с кратери, заминали гумите му.  Шофьорът бил принуден на вика пътна помощ, после да сменя 4 гуми от по 400 лева, а на всичко отгоре му бил съставен и акт. 

Всичко това ми се случи, защото  участъкът е  в безумно състояние. Не бях пътувал скоро в тази посока, не съм и предполагал, че ситуацията е като лунен пейзаж. Въпреки ниската скорост, която се изисква в района заради ремонт и умерените спирачки, не можеш да избегнеш дупките, разказва Коста Василев за пътуването си този понеделник. 

На всичко отгоре ми съставиха и акт, защото съм се движел с висока скорост. Ама, аз и да искам там не мога с повече от 40 км в час, обяснява шофьорът.  Още по- лошо е, че заради акта той вероятно няма да може да не получи  застховката си. 

И всичко това е , защото държавата е лош стопанин на магистралата,  а за пътните полицаи това е златна мина, пишат актове на поразия, допълва още той. Хем си плащаме данъците и винетките, хем пътищата са лоши, хем ги глобяват, ядосва се мъжът. 

Едното платно е в ремонт , може поне докато стигнат по другото, да запълнят дупките, за да не се случват инциденти, защото едва ли съм първият, допълва пловдивчанинът. 

Василев съвсем не е първият пострадал на проблемния участък. Наскоро направихме проверка по сигнали на други читатели. Участъкът е в ремонт от почти година, а работата върви бавно.   От областна администрация дори настояха ремонтните дейности да приключат по- бързо, предвид вдигнатите ковид ограничения и предстоящия летен сезон,  който увеличава сериозно трафика към  Турция. 

Ако работата не приключи  до края на юни там ще има и загинали. Ще тръгнат туристите и гастарбайтерите и ще стане страшно, допълва пострадалия шофьор.

 

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Василев

Василев

12.05.2022 | 09:23

Качеството на построените пътища е под всякаква критика.Само се усвояват едни пари и дотам.Най- лесно се краде от направата на пътища.А, контролът къде е?

Отговори
2 0
шофьор

шофьор

11.05.2022 | 22:50

Днес и аз пътувах по този път.Не очаквах,че може магистрала да бъде в такова окаяно състояние.И аз не бях мнавал от 3-4г.от там.Положението е трагично.Не може този път да е изоставен чак до такава степен.Това граничи с насилствено убийство на пътуващите,другото е,че се трошат и коли.Къде са тези служби дето трябва да съблюдават и извършат ремонтите?Очудващото е,че днес в 09.00часа работниците на фирма АБ не бяха започнали работа.Тези чиновници ли са,какви са?Идете в съседна Турция да видите как се работи и какви пътища правят.Трагедия!!!!

Отговори
5 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?