Следвайте ни

Топъл обяд за 1600 човека предоставя от днес община Хасково

viber icon

Топъл обяд за 1600 човека предоставя от днес община Хасково, съобщиха от кметството. 

Три са трапезариите в Хасково. Те са  разположени в СУ "Св. Паисий Хилендарски", в къпалнята на ул."Единство" в кв.“Република“ и в сградата на Читалището в кв."Болярово". ​До 27 април всеки ден топла храна ще получават 287 потребители от града. В Хасково на 18 човека обядът ще се доставя до дома им, заради двигателни проблеми и заболявания на потребители. Топъл обяд е осигурен и за шестимата бездомници, настанени във Временния център за подслон.

1 313 човека ще получават тази услуга в селата от общината. Най-много потребители на топъл обяд има в с. Криво поле – 106-ма човека. В малките населени места от община Хасково храната ще бъде доставяна до трудноподвижните възрастни и самотни хора с помощта на кметовете и социалните асистенти. 

Тази социална подкрепа се осъществява в изпълнение на проект по Оперативна програма, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

"Данни за услугата е поставена на информационното табло в община Хасково. Информация за нея може да бъде получена при кметовете на населени места, на пунктовете за раздаване на обяда или на телефон 038 603 395", допълниха от местната администрация.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?