Следвайте ни

Тирове чакат 95 часа пред "Капитан Андреево" от Турция

Необходими са още служители на пункта заради увеличения трафик, казват превозвачите

viber icon

Необходимо е да се назначат още служители на ГКПП „Капитан Андреево“, защото проблемът е кадрови и той е причина за опашките. Това заявиха международни превозвачи от България и Турция, които днес се събраха на символичен протест. Искаме двете държави да обърнат внимание на проблема и да го разрешат в кратки срокове, тъй като освен икономически, той има и  хуманна страна, заяви Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи в България. 

Проблемът е предимно на влизане у нас от Турция. Днес на паркинг преди Капъ куле има над 3000 тира, по информация на турски превозвачи повечето са български. Всички тези хора ползват едни и същи санитарни помещения , а сме в пандемия, казаха още те. Не може да се чака повече отколкото  е времето за транспорт на товарите, недоволствата още превозвачите. Според тях се чака по 90-95 часа.

През последните две години пропусквателната способност на пункта се е увеличила, но и потокът, необходимо е спешно да се осигури по- бързо обработване, както и още едно трасе, казаха още превозвачите. 

Васил Инждов, зам. -директор на Южна морска дирекция в агенция Митници, коментира, че през последните години трафикът значително е нараснал, въпреки увеличения капацитет на пункта. Колкото до новото трасе, то ще е готово догодина, в момента са в ход процедурите по обществената поръчка.  Той каза, че няма кадрови проблем в митницата. Според превозвачите той е основно в гранична полиция. 

Днес се състоя и поредна среща между превозвачите и граничните власти от двете страни. Такава имаше и преди около 15-на дни. Срокове за решаване на проблемите не бяха дадени. В ситуация на пандемия не е разумно да се правят протести със струпване на много хора. Разчитаме на разбиране от двете страни и да се направи всичко възможно преминаването да е по- бързо. Ако се случва в рамките на 14-15 часа това би ни удовлетворило, казаха още превозвачите. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

За ко лъжете и кого

За ко лъжете и кого

02.12.2020 | 14:39

Ко хубаво Майна от пандемията за да крадеш безнаказано Кво по хубаво от пандемията за да фалираш бизнеси Кво по хубаво майна от пандемията за да увеличиш търтей в администрацията все нещо контролиращи Кой би се отказал да гласува за назначилия го като знае че падне ли от власт ГУРУТО му и той ще си отиде след него Какъв по добър стимул да иде търтия да гласува Какво по добро обяснение за граничните тюфлеци от Пандемията А трафика увеличен чия икономика пандемична обслужва ..??????

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?