Следвайте ни

Тираджия крие 115 кг тютюн и хапчета за секс в камиона

viber icon

Митничари на пункта Капитан Андреево предотвратиха контрабанда на 115 кг тютюн за наргиле и 116 опаковки със сексуални стимуланти от Турция. 

Стоката била открита в турски тир, пътуващ за Белгия. Камионът влязъл преди 3 дни в България от ГКПП Капъкуле. Шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от нея били мебели и текстил.

По метода "анализ на риска" ​тирът бил селектиран за щателен контрол, включително и с рентгенова апаратура. ​Между декларираната стока имало кашони, пълни с общо 115 кг тютюн за наргиле в опаковки по един килограм с марката "Adalya". В хода на проверката, били намерени и 116 опаковки  лекарствени продукти в разфасовки от 0.235 грама и  0.240 грама, с надписи Beyaz macun, Libido, Natyror Herbal, Erkexin.

Задържаният тютюн за наргиле е с пазарна ​цена 40 000  лева, а стойността на дължимия акциз е 17 480 лева.  На шофьора на камиона е съставен акт.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?