25
Следвайте ни

Тир, натъпкан с ментета, заловиха на "Капитан Андреево"

viber icon

Тир, натъпкан с ментета, заловиха митничарите на "Капитан Андреево". В камиона, влизащ от Турция те открили 39 972  текстилни изделия и 1561 чифта спортни обувки. .

На пункта пристигнал влекач с полуремарке с българска регистрация, превозващ групажна стока от Турция за Белгия. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на декларираната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. Открити са  15 727 якета, блузи, спортни екипи, суитчъри, анцузи, дънки, 11 160 шапки и 6 840 чифта чорапи. Текстилните изделия са с логото на 25 световноизвестни марки, сред които Tommy Hilfinger, Armany, Boss, Karl Lagerfeld, Calvin Klein, Guess, Polo, Lacoste. Открити са още 6245 детски дрешки, клинове, рокли и жилетки, щамповани с образите на различни популярни анимационни герои на Disney. При проверката се установява, че в товара има и 1561 чифта спортни обувки, носещи фигуративното и словесно изображение на Nike, Adidas, D&G .

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?