25
Следвайте ни

Тиквомедон с много забавления готвят в Горски извор 

viber icon

„Тиквомедон”- традиционен Празник на тиквата стягат на 16 т.м. в димитровградското с. Горски извор. Освен традиционния конкурс за най-голяма, най -красива и оригинална тиква, организаторите, читалище "Пробуда-1896 " и кметството, обявяват и още няколко надпревари. 

Семейства с много въображение ще  правят чучела от тикви в конкурса „Мама ,татко, аз и тиквата". 

Има предизвикателство и към  кулинарите и майсторите в кухнята. Тази година обаче конкурсът ще е с благотворителна цел. Всяко от ястията ще се продава срещу 5 лв., а събраните средства ще бъдат предоставени за изработване на диск на талантливите деца от школата към читалището "Зора-Зорничка", които ще бъдат гости на празника.

Третият конкурс е за децата до 15 г.,които ще покажат сръчност  в състезание за апликация от листа на тема „Моята есен”. 

Организаторите призовават всички производители  на тикви от селото да се включат. В тези тежки времена не ни остава нищо друго освен да се забавляваме заедно, казва те. И допълват, че мястото е дворът на читалището, а часът 16, като ще се спазват всички мерки за безопасност.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?