25
Следвайте ни

Тестове за медиците без зелен сертификат в МБАЛ-Хасково от утре 

viber icon

От утре  на медиците в МБАЛ- Хасково, които не могат да предоставят зелен сертификат, ще им бъдат правени PCR или антигенни тестове. Това гласи заповед на изпълнителния  директор д-р Георги Гелов. Едва 30 на сто са ваксинираните в болницата, с преболедувалите прецентът е  над 50. 

Имаме тестове, предоставени ни от РЗИ, утре ще направим сметка за какъв период ще ни стигнат.  За съжаление има антиваксъри и сред болничните и личните лекари, коментира д-р Гелов. 

Ако се наложи да се купуват още тестове, те ще са за сметка на болницата. Не  мога да  накарам персонала да си купува тестовете, тъй като ние, както и останалите болници в провинцията, имаме  проблем с него, допълни още д-р Гелов. 

90 са пациентите с ковид в МБАЛ- Хасково. 6-ма са на апаратна вентилация в крайно тежко състояние, всички останали са  кислородо нуждаещи се, със средно тежки пневмонии, каза още д-р Гелов.

100 са леглата за пациенти с ковид в болницата. Имаме готовност да разкрием веднага още 30. Болницата ще разкрие толкова, колкото са необходими, но няма кой  да ги обслужва. Имаме персонал за 120 легла, иначе ще се наложи да разформироваме отделения,  каза още д-р Гелов.  5 са децата с ковид, които се лекуват в болницата. Няма в тежко състояние. 

Той призова  хората да се ваксинират и да спазват мерките. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

А ти

А ти

20.10.2021 | 17:38

Защо си к0вра ? Ай ся мисли , щом лекар не иска да се боде . Човек , който цял живот се занимава с медицина не вярва на тия препарати . Ти защо вярваш? Щото е модерно да имаш ваксина ? Мъка , мъкаааа . Защо баща ти е свършил в майка ти и си се прикнала ти? Недоразумение на природата .

Отговори
1 2
Юлия

Юлия

20.10.2021 | 17:10

Защо безплатни? Ваксините са безплатни. Като не искат ваксина, а искат работа, поне тестовете да си плащат. След като един лекар не вярва в науката, за какво е лекар?

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?