25

Тепърва оборудват центровете на газовия интерконектор 

Оферти за услуги чрез електронно съобщителна мрежа за газопровода IGB в две обособени позиции София - Хасково и  Стара Загора – Комотини (Гърция), събира   АЙ СИ ДЖИ БИ АД. Това е дружеството, което развива проекта за междусистемна газова връзка между Гърция и България и е собственик на газопровода.  По него газ  трябва да тече от 1 октомври, но той все още не е завършен.

Парите за мержата са 35 790 евро. В края на юли дружеството е обявило и друга поръчка на стойност 69 976 евро, тя е за  оферти за специализирано компютърно, периферно и мрежово оборудване за обзавеждане на оперативен център  и за търговско диспечерския център  за нуждите на газопровода. 

Припомняме, че преди дни  служебният строителен министър Иван Шишков  инспектира диспечерския център край хасковското с. Стамболийски и заяви, че това е луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток.  Оказа се, че тя не е и оборудвана.

Проектът за тръбата се финансира с 240 млн.  евро от българска страна  и  Европейските структурни и инвестиционни фондове. Дължината й на наша територия е 140 км. Интерконекторът Гърция- България  трябва да осигури природен газ както за България и  Централна и Югоизточна Европа. Интерконекторът ще свърже газовия коридор Север-юг с Южния газов коридор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Коалиция ГаZZпром

Коалиция ГаZZпром

16.08.2022 | 08:40

Агале, агале...нема да бързате, за никъде! Такваз е повелята...Бащицата 12 години го "строи", вие искате за 9 месеца да го завършите...! Недейте така!

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?