Следвайте ни

Текучество в хипермаркетите, ето колко плащат в Хасково  

viber icon

Голямо е текучеството на кадри в големите вериги магазини в Хасково. Те непрекъснато търсят персонал, който явно не се задържа за дълго. Почти всички големи магазини в града търсят продавачи и служители. Това важи както за хранителните, така и за тези за техника и денски стоки. 

От обявите става ясно, че заплатите са от 850 до 1050 лв. В един от магазините търсят хора  и на непълно работно време, като възнаграждението е 425 лв. В други - заплатата не е посочена, но пише, че тя върви с ваучер за храна  на стойност 80 лв. „Мотивиращо“ заплащане са посочили в обявите за  управител и персонал в  други две от веригите. 

Хасково скоро ще има още големи магазини. Върху част от бившите казарми на "Раковски" и "Дунав" ще се строят именно такива обекти.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Бичим айляк

Бичим айляк

15.07.2021 | 11:06

Никакви заплати, а изисквания и задължения - много. Като се научат да плащат достойно за това което искат, тогава ще имат работници.

Отговори
24 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?