25
Следвайте ни

Тежка година и за земеделците заради скъпия газ 

viber icon

Очаква се тежка година и за земеделските производители. Не случайно ги призовахме в началото на лятото да се запасят с торове, тъй като поскъпването им е неизбежно. Поскъпването на природния газ удари торовите производители. Стремглавото покачване на цените през годината води до повишаване на себестойността на продукцията, а това ще се отрази на земеделските производители и на крайните потребители. Това коментира пред Агро. Тв, прокуристът на торовият производител „Неохим „АД, Стефан Димитров. 

Природният газ е 90 на сто от себестойността на продукцията ни. Поскъпването няма как да не се отрази. Газът, покачването на цената на електроенергията и квотите имат сериозно отражение върху стойността на продукцията, допълни още той. 

Ежедневно всички сме свидетели на покачването на цените на плодовете и зеленчуците, които поне веднъж седмично са с нови по- високи цени. Търговците обясняват поскъпването с поскъпналата земеделска продукция, а производителите й не могат да не вдигат цените, тъй като растат разходите им. 

---

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?