Следвайте ни

Тецът в Димитровград инвестира 19 млн. лв.

viber icon

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри бизнес плана на димитровградския ТЕЦ "Марица 3" до 2024 г., който е неизменна част от лицензията на централата за производство на електрическа и топлинна енергия.

В следващите 5 години дружеството предвижда да инвестира над 19 млн. лв. ​Близо 12 млн. лв. от тях са собствени средства. Планираните разходи за инвестиции са за изграждане на депа за съхранение на неопасни производствени отпадъци, за закриване, рекултивация и изграждане на площадка за временно съхранение на неопасни производствени отпадъци, а също и за подмяна на система за почистване на димни газове и други, се посочва в бизнес плана.

От 2021 г. до 2024 г. дружеството прогнозира равномерно производство на електроенергия от 520 000 MWh на година, а през 2022 г. намалено производство от 396 000 MWh, заради планов ремонт на основни съоръжения на блок 120 MW, става ясно от документа.

През настоящата 2020 година дружеството прогнозира приходите от продажба на електрическа енергия да достигнат близо 17 млн. лв., а печалбата - близо 3 млн. лв.

КЕВР е установила, че за периода 2015 г. - 2019 г. дружеството е изпълнило инвестиционната си програма на 19,71%; производствена си програма – на 4,36%; ремонтна програма на 5%; а социалната програма е била преизпълнена на 147,4%.

Дружеството предвижда и да развива социална програма, насочена към служителите и работниците си. Заложени са осигуряване на социално-битовите и културни потребности. Предоставяне на средства за безплатна предпазна храна, работно облекло и обувки, обучение на персонала и т.н. Това е отбелязано още от фирмата като заложено за изпълнение ​в одобрения от енергийния регулатор бизнес план.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Bimbo

Bimbo

18.07.2020 | 18:26

Малиииии връщам са

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?