25

ТЕЦ „Марица-3“ заработи, 5 мобилни станции  следят за замърсяване в Димитровград 

Пет мобилни станции към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) следят денонощно за превишения на нормите на замърсяване на въздуха в Димитровград. Станциите са разположени в града след постъпило в РИОСВ-Хасково писмо от оператора на ТЕЦ "Марица 3"  за намерението му да започне разпалване сутринта  в събота, съобщиха от инспекцията. 

В случай, че от автоматичната станция „Раковски“, която се намира в центъра на града, отчете още едно превишение на средночасовите стойности на серен диоксид (SO2 – 350 µg/m3), производствената дейност ще бъде прекратена. Това  са заявили от  „ТЕЦ Марица 3“  в писмо до Екоинспекцията. 

От страна на Регионалната инспекция е създадена организация за денонощен контрол и проследяване на нивата на серен диоксид в атмосферния въздух, извършва се  емисионен контрол и на площадката на оператора.На място експерти от системата на МОСВ проверяват по график изпълнението на условията на издаденото комплексно разрешително. Контролът е 24-часов както в работните дни от седмица, така и през почивните, казаха още РИОСВ.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?