Следвайте ни

Театър "Дани и Деси" празнува 25 години. Честито!

viber icon

25 г. навърши преди дни хасковският театър "Дани и Деси". Той има 18 различни заглавия в афиша си. Като творчески екип поставя в шест български театъра. Поставя и четири мюзикъла от деца за деца. Реализира и пет заглавия в детско куклено-театрално студио.

Основният екип са инж. Атанас Евтимов - сценограф и кукломайстор, актрисата, режисьор и сценарист Таня Евтимова и Деси Димова - композитор, стихове и мениджър.

Три от авторските моноспектакли - “Кратка квак история”, "Стават чудеса" и "Къде си, приятелю?", са излъчени по БНТ в рубриката “Лека нощ, деца!”. През 2002 г.  театърът представя Българската култура в Европа по проекта Европалия в гр. Брюксел, Белгия със спектакъла "Кратка квак история". Театърът има много участия в културни събития у нас и в чужбина, носител е на награди, включително за новаторство и експерименти в областта на куклено-театралното изкуство. По случай този юбилей в навечерието на 24 май Министерството на културата отличи с Почетен знак „Златен век“ - „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота Таня Евтимова и Атанас Евтимов, основатели на популярната формация.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?