Следвайте ни

Търсят терен за 500 фиданки в Хасково 

viber icon

40 от опасните 63 тополи покрай реката в Хасково са премахнати. Процесът продължава, след като Междуведомствена комисия констатира, че 122 от дърветата са опасни, а 63 спешно трябва да бъдат премахнати. Една от тях преди малко повече от месец се стовари на кръстовището на бул. „България“, като за малко не уби човек. 

На мястото на отсечените тополи ще бъдат засадени нови, но е необходимо време, коментира кметът Станислав Дечев. След сечта е нужна 2-3-месечна  почивка, след което дънерите ще бъдат отстранени, а на тяхно място ще бъдат засадени 4- метрови италиански мъжки тополи. Те имат същата визия  като сегашните, но не отделят пухчетата, които дразнят хора с алергии в града, допълни още той. 

Общо 611 са тополите покрай реката в Хасково. те се превърнаха в символ на града след като "Щурците" превърнаха в хит стихотворението на Симеон Стоянов "Среща".

Кметът съобщи още, че се търси терен за засаждане на 500 дръвчета. Те са част от инициативата на общински съветник  за създаване на млада гора от 2500 дървета. 2 000 бяха засадени покрай старото пловдивско шосе край града.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?