Следвайте ни

Търсят се 120 преброители в Хасково и Димитровград 

viber icon

Търсят се 120 преброители и контрольори, основно в Хасково и Димитровград, където недостигът е най- голям за Преброяване 2021,съобщиха от НСИ. 

При предстоящото преброяване на населението ще бъдат необходими около 900 преброители и контрольори за област Хасково, като над 780 от тях вече са набрани. Необходимият брой е осигурен в общините Ивайловград, Маджарово, Минерални бани, Симеоновград, Свиленград и Стамболово.

Заявлението за кандидатстване за преброител или контрольор е по образец и се подава в общината, в която предпочитат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще могат да се изтеглят от сайта на Преброяване 2021 и в сайтовете на общините.

В периода 18 септември -3 октомври 2021 г. преброителите ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. , включително събота и неделя. Населените места на територията на страната ще бъдат разделени на преброителни участъци, като всеки ще съдържа приблизително 100 –120 жилища и 250 –300 лица. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка в зависимост от преброените онлайн лица.Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Националния статистически институт, като преди това ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация. Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България ще се проведе в периода 7 септември -3 октомври 2021 година, като ще премине на два етапа.

В първия се попълва електронна преброителна карта по интернет от 7 септември 2021 г. до 17 септември 2021 година Втрорият е за посещение на преброител на домакинствата -от 18 септември 2021 г. до 3 октомври. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?