Следвайте ни

Търсят наемател на парк „Бяло море“ в Хасково

viber icon

Парк „Бяло море“ да бъде отдаден по наем за 10 г., срещу ангажимент за благоустрояването му,  предлага на ОбС кметът Станислав Дечев. 

Зелената площ е заключена между улиците „З. Стоянов“, „Бяло море“ и „Боровец“ е публична общинска собственост и ще бъде отдадена чрез търг. 

Първоначалният месечен наем е 368 лв. без ДДС, наемателят може да постави временен обект и маси за консумация на открито, за които дължи такса. Той ще трябва да стопанисва парка, като поддържа дървета и храсти, извърши ремонт, демонтира старите паркови елементи и постави нови съоръжения за спорт и детска площадка. Трябва да осигури и места за паркиране. Инвестиционната програма трябва да се реализира за 12 месеца.

В друга докладна се предвижда отдаване под наем на павилион на ул. „Отец Паисий“. Будката е срещу театъра, 2 кв. метра е, а първоначалният месечен наем е 50 лв.

Общината ще поиска за получи от държавата безвъзмездно имот на МЗ в с. Гарваново. Става въпрос за поземлен имот с 3-етажна сграда. Тя подходяща за образователни и социални нужди. Може да се пригоди на зелено училище, място за семинари и обучение, предвижда предложението, с което се иска ОбС да разреши на кмета да започне процедурата. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?