Следвайте ни

Търсят място на магистрала „Марица“ за протест на 15-и 

viber icon

Антиправителственият протест, който трябваше да се проведе днес, се отлага за 15 ноември, съобщиха организаторите.  В писмо до медиите, те обвиняват управата в Свиленград в  терминологична еквилибристика, след като не им бе дадено разрешение за протест на км 108 от магистралата. След уведомителното писмо от протестиращите администрацията предложила  паркинг наблизо и квалифицирала събитието като митинг/манифестация, вместо събраниe\ митинг. Между нея и протестиращите е имало кореспонденция, която не е довела до консенсус.  

С отлагането на протеста  демонстрираме нашата добронамереност, отговорност и избягваме действия, с които да провокираме полицията да прикрива Вашата нерешителност, пишат протестиращите. И допълват, че в следващите 14 дни има достатъчно време да се намери такова място по магистрала „Марица“, на територията на община Свиленград, на което „има  алтернативен път от и към Република Турция“. 

„За тази цел настояваме Вие или Ваш упълномощен представител да приемете наш представител в удобно за Вас време между 03.11 и 05.11 включително, за да обсъдим варианти за решаване на казуса“, пишат още те, като допълват, че настояват на срещата да има и специалист от Пътна полиция. 

Писмото е подписано от Тодор Топалов, Иван Тошев, Георги Делчев, Станимир  Стоянов, Нели Чакалова и Гали Делчева. Те допълват, че са избрали именно магистралата  за място на мирен протест срещу корупцията, тъй като магистралите са знакови за корупция в управлението на страната, твърдят те.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?