Следвайте ни

Търсят купувачи на атрактивни имоти в Хасково 

viber icon

Купувачи се търсят за немалко атрактивни бизнес имоти в Хасково,  показа наше проучване сред агенциите за недвижимости. В повечето случаи става въпрос за сгради с разработен бизнес. 

Сред тях е емблематична за града сграда на пл. „Свобода“. За строената през 1920 г. сграда, в която има кабинети, офиси и търговски площи с витрини към площада, се искат 850 000 евро. Същата цена се иска и за 3-звезден хотел в широкия център. Той е четириетажен, но е в нова сграда.

За 800 000 лв. за продажба е обявена бивша почивна станция в Минерални бани, която отдавна не работи. Тя е строена през 60- те години на м.в. В курорта се продават и други къщи за почивка. 

За 391 160 лв. се продава база за отдих и лов и риболов във Войводово. За друг комплекс, състоящ се от хотелска част, магазини и  др. , се търсят 430 276 лв. Имотът е на главен път.

Много са обявените за продажба помещения, подходящи за търговия и други дейности, освободени през последната година. Спортна зала в супер центъра се предлага за 98 000 евро. За помещение от 863 км. В кв. „Орфей“ се искат 153 000 евро. Имотът е бил магазин.

Междувременно на постоянен интерес се радват собствениците на къщи за гости из цялата област. Заради неработещите заведения, все повече компании предпочитат къщите за гости с механа за уикенда. Наемите за нощ тръгват от 300 лв., но повечето вече са резервирани месец – два напред, показа още нашата проверка. Твърдо 2 000 лв. искат собствениците още от сега за 3 нощувки по Нова година. Повечето от тях не искат ученици и младежи. Други ги допускат само след уговорен депозит като гаранция срещу щети. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?