112
Следвайте ни

Търсят фирма за демонтирането на 2033 кюмбета в Димитровград

viber icon

Обществена поръчка за демонтаж от жилищни имоти и предаване за рециклиране на 2033 печки на дърва и въглища обявиха от община Димитровград.

1558 от  печките на дърва и въглища са със средно тегло 22 кг. В списъка са включени още 116 камини на дърва и въглища – също топловъздушни, тежащи 71 кг., 213 камини с водна риза от 95 кг, 69 готварски печки от по 93 кг и 77 котли на дърва и въглища със средно тегло 191 кг. Прогнозната стойност на поръчката е 44 418 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 26 октомври.

Както вече писахме, в края на миналия месец от кметството прекратиха обществената поръчка за доставка и монтаж на 2815 инвенторни климатика за битово отопление на стойност 3 200 000 лв. без ДДС. Това се наложи, след като получените 6 оферти не отговаряха на условията. Предстои обяването на нова обществена поръчка. Климатиците ще са за одобрените след обследване домакинства, заявили подмяна на топлинните уреди и инсталации на дърва и въглища с екологично съобразни.​

Безплатната подмяна на старите печки с модерни системи стана възможна, след като община Димитровград спечели и разработи проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?