Следвайте ни

Търсят 80 преброители в Хасково и Димитровград 

viber icon

920 заявления са подадени за преброители и контрольори в Област Хасково за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд. Достатъчни са  контрольорите. Дефицит на преброители има в Хасково и Димитровград, където не достигат по 40 души за дейността. Все още има възможност желаещите да подават заявления в деловодствата на общинските администрации в Хасково и Димитровград. Това стана ясно на среща между зам.-областния управител Виолета Желева и началника на отдел „Статистически изследвания-Хасково“ към ТСБ-Юг към НСИ Светла Велева.

Преброителите ще бъдат проверявани за чисто съдебно минало, а след това ще преминат обучение. Обучението ще се извършва от наши служители от 25 август до 3 септември по места. Общините осигуриха зали, където то да се осъществи, обясни Светла Велева.

Преброяването на населението и жилищния фонд в България ще стартира на 7 септември онлайн и ще продължи до 17 септември. Ще бъде проведена медийна кампания, целяща да популяризира предстоящото електронно преброяване като се очаква то да бъде  предпочетено предвид епидемиологичната обстановка.

От 18 септември ще започне преброяването на терен. То трябва да приключи до 3 октомври.

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?