Следвайте ни

Танкисти получиха юбилейни медали в Хасково

viber icon

Офицери от резерва от випуск 1969 на военното училище във Велико Търново си направиха среща в Хасково. Те бяха приети от зам.-кмета Мария Вълчева.

О. р. полковник Добри Стоянов е инициатор на ежегодните срещи на танкистите от резерва, а посещението им в Хасково е по покана на Тракийското дружество. Вече повече от половин век те организират срещи на випуска в градовете, където са били дислоцирани танковите полкове на Българската армия.

Юбилейни медали с лика на Капитан Петко Войвода и сувенири връчиха от общината танкистите полка в Хасково Радослав Кишкин, Стефан Стефанов и Симеон Вутев. Те разказаха част от спомените си от Хасково. 

От името на историческата общност в града д-р Красимира Узунова помоли офицерите да опишат спомените си, за да останат за поколенията в златния фонд на Регионалния исторически музей.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?