Следвайте ни

Талантлива ученичка посрещна посланика на САЩ в хасковската Езикова гимназия

viber icon

Талантливата деветокласничка Нели Генова посрещна днес с букет цветя и прегръдка посланика на САЩ Херо Мустафа в Езиковата гимназия на Хасково "Проф. д-р Асен Златаров".

Визитата на Нейно Превъзходителство е във връзка с контактите, които Нели създала с амбасадора, съвместната им работа, а също и заради изразения интерес от страна на посланик Мустафа към гимназията.​

Придружена от директора на ЕГ Деян Янев дипломат №1 на САЩ у нас бе посрещната с пита във фоайето на училището.

"Радостна съм да бъда тук. За мен е чест да съм сред вас. Причината също така да дойда е и това невероятно момиче - Нели Генова. Тя има невероятно бъдеще", каза пред репортерите Херо Мустафа. 

Посланикът на САЩ закичи с мартенички учениците в гимназията. "Това е много хубава традиция на приятелството", коментира усмихнато амбасадорът.

Преди дни Нели Генова бе обявена за Ученик на годината в Езиковата гимназия. Девойката е сред победителките в конкурса "Ambassador for a day"("Посланик за един ден"), обявен от Британското посолство в България.

За конкурса Нели трябвало да напише есе или да направи видео на тема "Ако бяхте посланик, как бихте популяризирали България на световната сцена?". ​Тя  представила идеите си  с атрактивно видео. ​В него успешно развила тезата си, че България е уникална с талантливите млади хора и светът трябва да узнае за тях.

“В нашата страна има много креативни и успешни младежи, които притежават интересни идеи и ако ги реализират, това ще направи България по-добро място за живеене. Искам да продължавам да се развивам и да печеля нови конкурси. Желанието ми е да уча Международни икономически отношения. Желанието ме е да продължа развитието си в България", сподели талантливото момиче и допълни, че няма против за в бъдеще да се занимава и с политика.

Нели е и един от активните участници в клуба "Млад журналист" към училището.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?