Следвайте ни

Такситата в Хасково ще плащат данъка на 2 вноски 

viber icon

 Таксиметровите превозвачи в Хасково ще плащат данъка си на общината на две равни вноски, ако ОбС одобри предложението на кмета Станислав Дечев. То пък е следствие на постъпила молба от превозвачите заради създалата се неблагоприятна икономическа обстановка. 

Налогът се внася преди получаване на издаденото разрешение. Ако се плаща на два пъти през годината, това ще ги обремени с две такси. Тъй като се цели да се облекчат таксиджиите, те ще бъдат освободени от втората такса. Това ще стане с промяна в наредбата за местните данъци и такси. Тя гласи, че при  повторно заявяване през годината за издаване на разрешение по чл.24а, ал.1 от Закона за автомобилните превози, без прекъсване на дейността, таксата по чл.24Г не се дължи. Заинтересованите лица могат да се възползват от възможността на 2023 г.

 С промяната се цели да се облекчат условията, при които осъществяват дейността си таксиметровите превозвачи, които работят без прекъсване през годината.

 През 2020 г. са издадени 288 разрешения за извършване на таксиметров превоз. 

Още една промяна ще има в наредбата за местните данъци и такси. Тя ще бъде допълнена с услугите, които предлага „Обреден дом“. Както писахме, той ще бъде преобразуван и вече няма да е общинско търговско дружество, а общинско предприятие, което ще се финансира от бюджета. Цените на услугите вижте тук .

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?