Следвайте ни

Такситата в Хасково поскъпват леко 

viber icon

Такситата в Хасково може да поскъпнат. Превозвачите искат да се увеличат минималните цени за пробег с 20 ст. и  да станат 0.60 лв. за дневна тарифа. При минималните нощни увеличението ще е едва с 5 ст. до 0.65 лв. Запазват се максималните стойности, които са съответно 1 лв. и 1.10 лв. 

Предложение на промяната е внесено в ОбС за заседанието му в края на т.м. Причина на исканата промяна от таксиджиите са нарасналите разходи за гориво с около 25-30 на сто, намалените заради коронавируса клиенти. Нощем работа няма,  заведенията не работеха до  скоро, а сега освен, че затварят рано, нямат и много клиенти, обясняват шофьори. 

Последното поскъпване на такситата в Хасково бе през лятото м.г. Таксиджиите обаче не возеха на максималните тарифи, тъй като и без друго  клиентите им намаляха чувствително. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?