Следвайте ни

Свиленградските доброволци сред най- добрите в страната 

viber icon

Доброволното формирование в  Свиленград  бе  отличено с две награди в ежегодния конкурс "Пожарникар на годината", организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националната асоциация на доброволците в Република България (НАДРБ), похвалиха се от Общината. 

В категория "Доброволно формирование на годината" свиленградчани бяха определени като вторите най-добри в България. Те бяха оценени от комисия с председател инж. Иван Видоловски – учредител и първи председател на НАДРБ, и членове - представители на НСОРБ, ръководители на най-активните доброволни формирования в страната и ръководители на спасителни отряди и клубове.  Доброволно формирование "Свиленград" се нареди сред най-големите в страната -  ДФ „Столична община” - на първо място и ДФ „Пловдив 112”- на трето място, с активното си участие в потушаването на огромните по площ пожари на територията на община Свиленград през лятото на изминалата 2020 година.

В  категория "Овациите на публиката", в която победителят се определя чрез гласуване на фейсбук страницата на НАДРБ, с 331 гласа ДФ "Свиленград" се нареди на трето място, след ДФ "Пловдив 112" с 834 гласа и ДФ "Павликени" с 486 гласа.

Признание за община Свиленград в същия конкурс  са още номинациите на кмета арх. Анастас Карчев и секретаря на общината Надя Пеева в категория "Личност на годината" заради техния цялостен принос за подпомагане дейността на доброволците и активно участие в действията по потушаване на големите пожари от 2020 г.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?