Следвайте ни

Свиленград прекрати поръчки за над 1.5  млн. лв. за саниране 

viber icon

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев прекрати обществени поръчки за саниране на жилищни сгради за над 1.5 млн. лв. За сега се стопират процедурите за блоковете с номера 6 в кв. „Изгрев“ и 2,3,7,9 и 12 в кв. „Простор“. Средно по около 220 000 лв. струва въвеждането на мерките на енергийна ефективност във всяка от панелните сгради, които трябва да се обновят по проект на програмата „Региони в растеж“.

Причините за прекратените поръчки са допуснати в документацията грешки,  както и нарушения при откриването им, които не могат да бъдат отстранени, става ясно от кметските заповеди. Очаква се нередностите да бъдат отстранени и процедурите да започнат отново. 

Свиленград е една от общините у нас, които получиха шанс да обновят жилищни сгради по оперативната програма.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?