Следвайте ни

Свиленград под видеонаблюдение с 60 камери

viber icon

Система за видеонаблюдение изгради общината на територията на Свиленград. Целта е опазване на обществения ред и по-голяма сигурност за хората в граничния град, който  е кръстопътно място на  засилен пътникопоток от български и чужди граждани.

Видеосистемата е базирана на съвременните цифрови технологии за IP пренос и цифров запис.  Разполага с 60 камери с висока резолюция и вградено осветление за нощен режим. Те са поставени на възлови места и са обединени в специализиран софтуер за наблюдение и преглед на събитията. Една част от камерите са за разпознаване на лица и на регистрационни табели  на автомобили. На определени места в града са инсталирани обзорни камери с цел опазване на общинската собственост.

Центърът за мониторинг на системата за видеонаблюдение е разположен в сградата на Общинската администрация. Информацията от камерите се наблюдава в реално време. Видеонаблюдението е с  24-часов режим на работа. Персоналът, който работи със системата, е преминал необходимото обучение.

Видеонаблюдението ще бъде от полза при разкриване на случаи на битова престъпност, намиране на изгубени вещи или домашни любимци, кражби на коли, неправилно паркиране и други. Ще се следи и за злонамерени действия спрямо общинско имущество, както и за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

Системата е отворена, с възможност за разширение и надграждане с добавяне на нови точки за контрол и наблюдение.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?