Следвайте ни

Свиленград грейва с LED осветление

viber icon

Ново енергоефективно улично осветление в Свиленград поставя общината. Общо 630 броя LED осветителни тела ще заменят старите луминисцентни и обикновени крушки по  стълбовете. Това е около 30% от цялото улично осветления на града. Освен LED лампите, към таблата се инсталират и електронни часовници за управление на  осветлението.  Ще бъдат обхванати двадесет от най-натоварените улици, основно обновените с нови водопроводи и ново асфалтиране, както  и възлови места в града като подходи и площади.

Икономичното LED осветление струва на общината  31 000 лева собствени средства, планирани в бюджета  за 2019 г.   LED лампите  се отличават с високо качество на генерираната светлина и дълъг експлоатационен живот. Срокът на експлоатация на светодиодите е минимум 50 000 часа. С тяхната употреба се очаква в следващия отчетен период  да  се  понижи  годишното улично електропотребление.

Обновяването на уличното осветление в Свиленград започна от миналата година, когато бяха поставени LED лампи на подходите на града  откъм Гърция, магистрала "Марица" и на околовръстния път. На следващ етап ще се подменя осветлението и в други части на града. От 2017 година общината има изготвен технико-икономически доклад за реконструкция и модернизация на системите за улично осветление в града и селата./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?