25

 „Свиленград 1921“ спечели турнира „Децата и футбола“

„Свиленград 1921“ спечели турнира „Децата и футбола“. Спортната надпревара се организира от община Хасково, Областния съвет на БФС в Хасково и Националната програма „Децата и футбола“ – купа „Кока кола“. 

Кметът на община Хасково Станислав Дечев награди отбора-шампион „Свиленград 1921“ с треньор Красимир Сургучев. На второ място в турнира се класираха малките футболисти от „Саяна“ Хасково с треньор Живко Желев. Те получиха наградите си от заместник-кмета на община Хасково Динко Тенев. Третото място е за „Хасково 1957“ с треньор Антон Богомилов. 

В турнира за деца четвъртата позиция заеха футболистите от „Хасково 1922“ с треньор Драго Топалов, пети са „Раковски“ Ивайловград с треньор Стоян Делчев, шестото място заеха „Бригада“ Димитровград с треньор Деян Димов, седми са децата от „Хеброс 2“ Харманли с треньор Теодор Нейков, осмото място е за „Хеброс 1“ също от Харманли с треньор Пейко Пейков.  

Най-добър вратар на Купа „Кока-Кола“ Хасково 2022 е Иван Димитров от „Свиленград 1921“, най-добър защитник Пламен Живков от „Хеброс 2“, най-добър полузащитник Виктор Милчев от „Хасково 1922“, най-добър нападател Мартин Михов от „Свиленград 1921“. Той спечели и отличието за най-добър състезател на турнира, а заедно с Павлин Златинов от „Хасково 1957“ спечелиха наградите за голмайстори на турнира с по 6 отбелязани гола в противниковите врати. За най-полезен състезател беше отличен Иван Иванов от „Раковски“ Ивайловград, най-техничен състезател Онур Айгюн от „Бригада“ Димитровград. Най-добрият треньор на турнира  „Децата и футбола“ – купа „Кока кола“ е наставникът на шампионите от „Свиленград 1921“ Красимир Сургучев. 

Отличието за принос за развитието на детско-юношеския футбол получи легендата на Хасково Димчо Марков. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?