25
Следвайте ни

Свикват среща за въздуха в Димитровград 

viber icon

Да предложи мерки за отстраняване на всички технологични, производствени и други фактори, водещи до замърсяване на околната среда, ще иска от ТЕЦ „Марица-3“ РИОСВ в Хасково. Предстои среща на екоинспекцията, община Димитровград, областна администрация и оператора за разглеждане и промяна на издадено му Комплексно разрешително, съобщиха от РИОСВ. Преди дни кметът на Димитровград Иво Димов настоя за спешна реакция на ековластите след  сигнали за мръсен въздух в града. 

Последната проверка на Оператора е от 20 т.м. , веднага след отчитане на първото превишение на алармен праг от 500 µg/ m3 , а именно 572.84 µg/ m3. По време на проверките се констатира, че парогенератор К–4 на енергиен блок 120 МВт работи в нормален режим. Като гориво се използват само въглища, не се използват други нерегламентирани горива. Пречиствателните съоръжения –  електрофилтри и сероочистваща инсталация работят в нормален режим. Моментните стойности на контролираните показатели серен диоксид, азотни оксиди и прах, отчитани от системата за непрекъснати измервания не превишават регламентираните норми за допустими емисии в издаденото на оператора Комплексно разрешително, обясняват от РИОСВ.   

ТЕЦ „Марица 3“ започна работа на 25 май . За  периода от 01.01.2021г. до 20.09.2021г. от автоматична измервателна станция “Раковски“ са регистрирани 17 превишения на ПС за СЧН от 350 µg/m3 и 2 превишения на ПС за СДН от 125 µg/m3, казаха още от РИОСВ. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?