Следвайте ни

Сватба прати жителите на Тракиец рано-рано до урната

viber icon
ТРАКИЕЦ, Михаил МИХАЙЛОВ
Опашки се извиха от ранни зори пред изборната секция в НЧ "Райна Кандева" в Тракиец. Причината според 71- годишния Юсеин Мустафа е сватбата, на която местен човек ще бъде кум. И наистина в 9 часа украсена модерна черна кола пристигна в селото, от нея слезе младоженецът Али от Орлово. Той и близките му идват в Тракиец да вземат кумовете Хасан и Неше. Процесията е предвождана от музикантите на кърджалийския оркестър "Мега - Рейханлар". След специален ритуал сватбарите изиграват един кючек и тръгват да вземат булката Атидже, която е от село Маслиново.
Младите са канени на сватбата от кумовата страна, казва дядо Юсеин и побързаха да пуснат бюлетината, а ние пенсионерите по навик си ходим да гласуваме рано сутрин. До 9,30 часа в хасковското село бяха глаували близо 25% от избирателите или 150 човека от 616 имащи право на глас.
Друго тормози обаче местните и напрежение витае във въздуха. Местните говорят под сурдинка, че в селото живеят около 450 жители, а преди изборите са се записали близо 200 души от Хасково като временни жители на Тракиец, с цел да гласуват за кмет.
Репортер на вестника видя двамата кандидати - Красимир Бойчев и Жечка Колева да чакат в личните си автомобили. Яки мъже стояха на групички по двама-трима по мегдана./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?